top of page

Retningslinjer for utredning og treing etter luftveisinfeksjoner.


Samfunnet åpner heldigvis opp igjen, og flere blir smittet av korona uten nødvendigvis å få så uttalte symptomer. Etter et sykdomsforløp med virusinfeksjon (covid etc), er det lurt å ta det litt rolig når du skal komme i gang med treningen igjen. Dette grunnet at alle typer virusinfeksjoner vil, ved hard anstrengelse gjennom trening, gi en potensiell øket risiko for myokarditt - betennelse i hjertemuskulaturen.


Anbefalinger gitt av fagmiljøet rundt medisin og idrett, er at du uavhengig av alvorlighetsgrad av symptomer under sykdom (ingen eller uttalte), gjennomfører en egentest på opplevelsen av trening. Gjennomfør en treningstest over 10min på ca.70% av intensitetsnivået. Om du opplever at du blir unormalt sliten, så bør du ta det med ro de nærmeste dagene. Føles det fint, så kan du øke treningsmengden de påfølgende dagene. I starten bør du øke lengden på økten, men ikke intensiteten. Enkel tommelfingerregel er å bruke like mange dager på å bygge deg opp til normal trening, som du har vært ute av trening. Og du skal føle deg utvilt til neste treningsøkt.


Om du er usikker på hvordan du skal komme tilbake til treningen, kan det være lurt å oppsøke fagpersoner med kompetanse på dette feltet. Vi på Tonus kan bistå deg med dette, og du kan enkelt booke en avtale via vårt onlinesystem her.


For utfyllende informasjon, les artikkelen i sin helhet på Olympiatoppens sider her.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page