top of page

Ryggsmerter

Har du smerter i ryggen? Ryggproblemer av ulike slag er den lidelsen som plager flest mennesker, gir mest sykefravær og koster samfunnet mer enn noen annen lidelse.

 

Ved akutte ryggsmerter kan fysioterapeutene ved Tonus undersøke deg for å avdekke om det kun er snakk om muskulære plager eller om det er et prolaps. Har du utstrålende smerter til et eller begge bein og problem med vannlating og/eller avføring, er det lurest å kontakte nærmeste sykehus for vurdering av operasjon fortløpende. Ikke fordi dette er farlig, men for å unngå unødvendige skader på nervene.

Ved akutt prolaps, uten påvirking på blære og tarmfunksjon, vil vi på Tonus vurdere om behandling med laser er formålstjenelig som symptomlindring. Målet er å bedre din funksjon slik at du kan mestre hverdagen og for å komme raskere igang med treningen.

Slyngetrening med hovedfokus på økt styrke og muskulær kontroll, har gitt svært gode resultater for mange ryggpasienter. Øvelsene tilpasses etter din problemstilling og nivå. Progresjon gjøres etter hvert som din kropp responderer positivt på øvelsene.

 

Målet for treningen er å skape en langvarig bedring og ikke minst forebygging av tilbakevendende plager i muskel- og skjelettsystemet, noe som forekommer meget ofte.

Ønsker du en undersøkelse for bedre din hverdag, redusere plagene eller bare forebygge ryggplager, så kan du bestille en avtale via linken under.

Les også: Laser gir smertelette ved akutt prolaps (på engelsk).

Book din avtale hos oss her

Send oss en epost

Ring til oss

bottom of page