top of page

Skuldersmerter

Skuldersmerter og skulderplager er svært vanlig. De kan være forårsaket av akutte ulykkeshendelser, overbelastning eller en kombinasjon. Forekomsten av belastningsskader i skulder øker også med alderen. De fleste plager lindres av aktivitetsmodifikasjon, fysioterapi, laser, egentrening og betennelsesdempende medisiner.

 

Det er bred enighet og dokumentasjon innen forskning og ulike fagmiljøer om at rehabilitering og spesifikk øvelsesterapi er det første som bør prøves ved skulderplager. Det er kun dersom dette ikke fører frem at kirurgi kan være aktuelt. Les mer om dette her.

 

Skulderleddets anatomiske utforming er slik at det fremmer mobilitet fremfor stabilitet. Det vil si at skulderleddets flate ikke er så dyp som i for eksempel hoften. Dette gjør at bløtvevet rundt skulderleddet (muskel, sener, ligament og bindevev), har en viktig rolle for å skape stabiltet samtidig som den skal bevege skulderleddet.

Kravet til blant annet musklene rundt skulderleddet, gjør at ensidig belastning eller trening kan medføre skulderplager og smerter. Forklaringen ligger blant annet i at musklene rundt skulderen jobber i så kalte "kraftpar". Dersom den ene muskelen er svak i forhold til den andre, så beveger ikke skulderleddet seg optimalt. Dette gir igjen mer stress på enkelte strukturer i stedet for å fordele belastningen på alt vevet.

Har du skuldersmerter/-plager så kan du bestille en avtale hos en av fysioterapeutene ved Tonus. Da kan vi gjennom undersøkelsen gi råd om hva du bør fokusere treningen din på.

Book din avtale hos oss her

Send oss en epost

Ring til oss

bottom of page