top of page

Solemaids for hælsmerter

Solemaids logo.png

Aktive barn kan oppleve smerter i hælen under og etter aktivitet. Dette kan skyldes noe som heter Severs hælsyndrom (apophysical calcanei).

Barn som er aktive og i alderen 9-14år, kan rammes av disse plagene i en eller begge hæler. Dette skyldes at benstrukturen i hælen ikke er ferdigutviklet i denne alderen, og gjentatt belastning kan føre til en irritasjon i vekstsonen. Dette er ikke farlig tilstand, men kan gi barnet ditt plager som medfører at barnet ikke kan være så aktivt som det ønsker.

Typisk er at barnet i starten får smerter i tiden etter aktivitet. De får lyst til å sitte ned og holde seg i ro, og at de påfølgende får smerter når de tråkker ned på hælen(e) de første skrittene.

Med tiden blir plagene/smertene mer uttalt også under aktivitet, og gange blir mer besværlig for dem.

Typiske idretter der barn kan oppleve slike plager er ved mye løping og hopping, slik som i fotball, håndball, turn og kampsporter etc.

Solemaids sålene er utviklet av en dansk fysioterapeut, som har jobbet med barn og voksne med fotsmerter siden 2011 (les mer her)

Prinsippet for denne sålen er å få hælen til å "sveve", slik at den blir avlastet og smertene reduseres. Dette gjør igjen at barnet kan holde seg mer aktiv slik som det ønsker.

Om du opplever at barnet ditt har slike plager, så kan du bestille en undersøkelse hos Terje. Han vil da vurdere om barnet ditt har plager tilsvarende severs syndrom, og at Solemais-såler vil være et bra tiltak.

Book din time for tilpassning av såler hos Terje

Send Terje en epost med dine spørsmål

Ring til oss om du lurer på noe vedrørende såler

bottom of page